StoryEditor

Škoda pripravila športovú aj offroad verziu Kodiaqu

06.02.2017, 09:05
Klasický Kodiaq sa môže zmeniť na dynamické a elegantné SUV vďaka Sportline packetu, alebo na mohutný offroad s názvom Scout.

V Českej automobilke sa rozhodli rozšíriť ponuku o dve verzie svojej novinky. Klasický Kodiaq sa môže zmeniť na dynamické a elegantné SUV vďaka Sportline packetu, alebo na mohutný offroad s názvom Scout. Tieto verzie by mali mať svoj debut na marcovom autosalóne v Ženeve, Kodiaq RS by mal prísť až približne koncom roka 2018.

Technicky nezmenený, ale športový

Pri Sportline sú zmeny viditeľné na prvý pohľad. Oproti klasike sú tu nárazníky spolu s bočnými lištami vo farbe a tmavšie zadné okná. Maska chladiča, kryty spätných zrkadiel, strešné nosiče a rámovanie bočných okien sú čierne. K dispozícií sú 19- alebo 20-palcové hliníkové disky.

V interiéri nájdeme športové sedadlá s poťahom Alcantra a strieborným prešívaním. Súčasťou výbavy je aj multifunkčný volant, kožená radiaca páka a hliníkové kryty pedálov. Že sedíte v športovom SUV vám na displeji pripomenie ukazovateľ preťaženia, tlaku turba, výkonu motora, teploty oleja a chladiacej kvapaliny.

Samozrejmosťou je voľba jazdného režimu. Ďalej napríklad sklápateľné spätné zrkadlá s automatickým stmievaním, dažďový senzor, Maxi DOT displej, LED osvetlenie interiéru v desiatich odtieňoch, športové doplnky s prešívaním a Alcantrou.

Dva naftové a dva benzínové motory bude zdieľať so Scoutom. Na výber medzi manuálnou a automatickou prevodovkou budete mať pri 1,4 -litrovom benzínovom TSI motore so 150 koňmi a 2-litrovom naftovom TDI motore so 150 koňmi.
2-litrový naftový TDI agregát so 190 koňmi a benzínový TSI so 180 koňmi bude k dispozícii len s automatom. Pohon všetkých štyroch kolies je pri všetkých motorizáciách.

Mimo cesty je Scout ako doma

Škodu Kodiaq Scoutline spoznáte rovnako na prvý pohľad. Vďaka 19-palcovým diskom nastala zmena svetlej výšky z pôvodných 188 milimetrov na 194 milimetrov a zlepšili sa nájazdové uhly. Inak ide len o vzhľadové zlepšenia. Nárazníky na rozdiel od Sportlinu dostali len strieborné centrálne časti a rovnakej farby sú aj strešné nosiče, rám masky a spätné zrkadlá. Dizajnéri opticky predĺžili líniu strechy a okná dostali tmavší tón.

Interiér je na tom podobne ako pri verzii Sportline, nájdete tam multifunkčný volant, LED osvetlenie v rôznych odtieňoch, infotainment Bolero vrátane ôsmich reproduktorov. Sedadlá majú logo Kodiaqu a Alcantra materiál. Pedále z hliníka, textilné koberčeky a výbavu dopĺňa aj MaxiDOT displej, bezkľúčový systém KESSY a zadná parkovacia kamera.

Auto obsahuje funkciu Offroad, ktorá zmení fungovanie pohonu 4x4. Voľba jazdného režimu je štandardom a ponúka na výber z Normal, Sport, Eco, Comfort, Individual, Snow. Spodnú časť auta, ako aj motor, Škoda zabezpečila ochranou pre jazdu na nespevnených vozovkách.

01 - Modified: 2023-04-27 11:50:55 - Feat.: - Title: Škoda nám prezradila svoje plány: Toto sú modely, ktoré sa stanú čoskoro skutočnosťou 02 - Modified: 2023-01-13 12:32:09 - Feat.: - Title: Škoda oficiálne potvrdila príchod štvorice horúcich noviniek. Dočkáme sa ich tento rok 03 - Modified: 2023-01-07 23:00:00 - Feat.: - Title: Pre rodinu aj na zábavu. Ikonu slovenských ciest od Škody si v tejto verzii zamilujete 04 - Modified: 2022-05-06 20:51:31 - Feat.: - Title: Dostupný základ zo Španielska? Malé elektromobily Škody, Cupry a Volkswagenu prvýkrát oficiálne 05 - Modified: 2022-05-07 22:38:43 - Feat.: - Title: Nová Fabia je výrazný drobec s dobrým vkusom. No s trochu výstrednejšou cenou
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
02. máj 2024 16:04