StoryEditor

Fiat Doblo odvezie viac

14.03.2010, 23:00

Nový Fiat Doblo Cargo je v ponuke s celkovo siedmimi typmi karosérií s nosnosťou 750 až 1 000 kg a s dĺžkou nákladného priestoru až 2,17 metra. Nákladný priestor je možné zväčšiť až na 3,4 metra, ak sa zloží sedadlo spolujazdca a otočí sa priehradka.

Objem nákladného priestoru je 3,4, 4 alebo 4,2 m3. V prípade potreby sa môže zväčšiť o ďalších 0,4 m3, ak sa využijú zložené sedadlá spolujazdca a špeciálna otočná priehradka. Šírka medzi kolesami je 1,23 metra, do úložného priestoru sa teda bez problémov zmestia aj dve europalety. Nákladný priestor je pravidelný a možno ho plne využiť. Posuvné bočné a zadné dvere sú také veľké, že nakladanie a vykladanie je veľmi jednoduché.

Malý taliansky úžitkový automobil má k dispozícii najširší a najekologickejší rad motorov vo svojej triede. Motory v kategórii Euro 5 sú vybavené systémom DPF a systémom Start & Stop už v štandarde. Systém Start & Stop vypína motor automaticky a znova ho zapína, len čo sa vodič chce rozbehnúť. Šetrí palivo aj životné prostredie. Jeho použitím je o 15 percent nižšia spotreba paliva (v priemernom mestskom cykle), pričom motor produkuje o štyri percentá emisií CO2 menej (v priemernom kombinovanom cykle).

Nové Doblo Cargo ponúka široký výber motorov: jeden 95-koňový benzínový motor a tri dieselové Multijet s 90, 105 a 135 koňmi, pričom sú k dispozícii v Euro 4 a Euro 5 s DPF a Start & Stop v štandardnej výbave. Všetky motory sú živé a majú plynulý priebeh krútiaceho momentu. Majú nízku hlučnosť a sú spoľahlivé. Nezanedbateľná je aj ochrana životného prostredia -- CO2 dosahuje len 126 g/km pri 1.3 Multijet.

Novinkou je nezávislé zavesenie zadných kolies, ktoré zaručuje jazdný komfort, jednoduché ovládanie aj na náročných trasách a zvyšuje sa tým tiež nosnosť. Integrovaný systém Blue & MeTM -- TomTom ® kombinuje najmodernejší navigačný systém zabudovaný priamo v palubnej doske s farebným dotykovým displejom.

Jozef Kavec

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
29. apríl 2024 00:06