StoryEditor

Kia Venga dostala prestížne dizajnérske ocenenie

19.04.2010, 00:00

Kia Venga je v predaji len pár mesiacov, a už má na konte dve dizajnérske ocenenia. Medzinárodná porota vybrala MPV značky Kia z B-segmentu ako víťaza ocenenia "red dot" v kategórii produktový dizajn. Žiadané ocenenie red dot sa celosvetovo uznáva ako pečať kvality pre výnimočný a atraktívny dizajn. Kompaktné MPV značky Kia už predtým získalo prestížne ocenenie iF product design award.
Ako víťaz ocenenia red dot pokračuje Venga v stopách svojho úspešného predchodcu Kia Soul, prvého kórejského vozidla, ktoré získalo dizajnérske ocenenie v roku 2009. Peter Schreyer, hlavný dizajnér Kia Motors neskrýva nadšenie: "Náš dizajnérsky tím môže byť skutočne pyšný. Ocenenie red dot podčiarkuje úspech našej dizajnérskej stratégie. MPV zo segmentu B sa už tradične považuje za vozidlo, ktoré sa nakupuje hlavne z praktických dôvodov. Kia Venga však tento názor mení. Má vyváženú architektúru, priestranný interiér a dynamickú siluetu."
Novinku Kia Venga vybrala medzinárodná porota spomedzi 4 252 prihlásených produktov z 57 krajín a ohodnotila ho dizajnérsky najprestížnejším ocenením. Medzinárodné dizajnérske ocenenie red dot preskúmava každý prihlásený produkt na základe deviatich základných kritérií -- inovácia, funkcionalita, kvalita, ergonómia, odolnosť, emotívny vplyv, doplnky produktu, jednoduchosť používania a ekologická tolerancia. Svetovo najväčšia každoročná dizajnérska súťaž má svoju históriu už od roku 1955, pričom medzinárodný rozsah nadobudla v roku 1991. Za red dot stojí profesor Peter Zec a dizajnérske centrum Nordrhein Westfalen v nemeckom Essene.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
29. apríl 2024 09:06