StoryEditor

Fabia a Roomster s novou tvárou

28.02.2010, 23:00

Škoda Auto zverejnila prvé fotografie svojich modelov Fabia a Roomster. Obe autá prešli omladením. Mierne sa zmenili vzhľad karosérie, použité technológie i motorizácia. Úplne nová predná časť zdôrazňuje šírku automobilu. Pôsobí opticky širšie a solídnejšie. Facelift zahŕňa aj modelové varianty Scout.

Omladený vzhľad vozidiel podčiarkuje i nová mriežka chladiča a trojrozmerne tvarované svetlomety, ktoré sa podstatne rozšírili a zdôrazňujú horizontálnu líniu automobilu. Zachovali sa osvedčené prednosti -- tvar sklených plôch okolo kabíny automobilu, ktorý pripomína priezor prilby. Je dôležitým identifikačným prvkom oboch modelov. Modernizáciu dopĺňajú nové hliníkové kolesá spolu s novými ozdobnými krytmi kolies a novými odtieňmi laku.

Jadrom zmien je paleta motorov pre modely Fabia a Roomster. Celkovo je k dispozícii päť zážihových a tri vznetové motory. Výkonové spektrum pri benzínových agregátoch siaha od 44 do 77 kW pri modeli Fabia a pri automobile Roomster od 51 do 77 kW. Všetky pohonné jednotky spĺňajú normu EU 5, ponúkajú nízku spotrebu, a tým aj mimoriadne nízke emisie CO2. V spojení s optimalizovanou dvojspojkovou prevodovkou DSG, ktorá pracuje so siedmimi prevodovými stupňami, ponúka nový zážihový motor 1,2 TSI (77 kW) spotrebu 5,3 litra na 100 km. Dieselové motory zahŕňajú výkonnostné spektrum od 55 kW do 77 kW pri zdvihovom objeme 1,6 litra. Všetky vznetové motory sú vybavené filtrom pevných častíc. Modely majú tichší chod motora a znížené emisie škodlivín. Všetky dieselové motory sa môžu pochváliť emisiami pod 110g CO2/km a kombinovanou spotrebou nepresahujúcou 4,2 litra na 100 km.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
28. apríl 2024 23:08