StoryEditor

Sedem šťastných rokov

29.10.2006, 23:00

Nezvyčajne dlhú sedemročnú záruku dostanú majitelia nového rodinného modelu Kia Cee´d, vyrábaného v žilinskom závode -- zatiaľ jedinom v Európe. Je to najdlhšia záruka, akú kedy automobilový výrobca poskytol na starom kontinente. Na každý model sa bude vzťahovať záruka do najazdenia 150-tisíc kilometrov. V skutočnosti však pôjde o päťročnú záruku na celé vozidlo a dodatočnú dvojročnú záruku na motor a prevodovku. Tá sa navyše v prípade predaja vozidla prenesie aj na nového majiteľa (podmienkou je pravidelný servis podľa harmonogramu).
Model Kia Cee´d sa bude dodávať výlučne na európske trhy. Moderným dizajnom uchvátil i návštevníkov nedávneho parížskeho autosalóna, kde mal premiéru. Je dlhý 4,2 metra s rázvorom 2,65 metra, vďaka čomu poskytne jeden z najväčších vnútorných priestorov vo svojej triede.
Nezvyčajne vysokú garanciu pre Kia Cee´d umožňuje najmä vysoko sofistikovaný a robotizovaný výrobný proces v novom žilinskom závode, kde sa viaceré operácie uskutočňujú automaty bez zásahu ľudskej ruky. Závod -- ako historicky prvý -- vyrába celé osobné auto kompletne na Slovensku vrátane motora a karosérií. Kia Cee´d počas testov najazdila vyše milióna kilometrov po celom svete. Z toho 14-tisíc kilometrov pri testovaní brzdových systémov v španielskych a rakúskych horách.
Najstaršiu kórejskú automobilku Kia Motors Corporation (KMC ) založili v roku 1944. Ako člen automobilovej skupiny Hyundai-Kia Automotive Group má za cieľ stať sa jedným z najväčších svetových výrobcov automobilov. V 16 výrobných a montážnych závodoch v 13 krajinách sveta v súčasnosti produkuje viac než 1,1 milióna vozidiel ročne, ktoré predávajú v 190 štátoch celého sveta.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
05. máj 2024 02:16