StoryEditor

Škoda chce ďalšie nové SUV. A Kodiaq príde aj ako RS

08.03.2017, 15:23

Na autosalóne v Ženeve ukázala česká automobilka po prvýkrát na verejnosti dve nové verzie SUV. Predstavila pre Kodiaq verziu Sportline a Scout. Ide o ďalšie možnosti, ktoré prakticky rozšíria jej ponuku a konkurenčne posunú Kodiaq ďalej. 

Nie je to však koniec. Zatiaľ sa len šepká o verzii RS, ktorá je viac-menej istá a dostane silný dieselový motor, ktorý používa napríklad Volkswagen Passat. Teda s výkonom okolo 250 koní. „Pozeráme sa aj na možnosti športovej vezie, no zatiaľ je predčasné o tom hovoriť“, povedal pre HN Marek Růžička, ktorý je konateľom Škoda Auto Slovensko.  

Na trh však príde aj luxusná verzia s klasickým označením Laurint & Klement. „Už budúci rok príde na trh Kodiaq s týmto vyhotovením,“ potvrdil pre HN Růžička.

Škoda Kodiaq Sportline dostala oproti obyčajnej verzii len dizajnové prvky. Techniky či motorov sa prakticky netýka. Sportline má však o 15 mm znížený podvozok, športové sedadlá, ktoré nájdete napríklad v Octavii RS či iné možnosti lakovania exteriéru.

HN/Drahomír Piok

Kodiaq Scout dostal najmä iba off-roadový vzhľad, no aj špeciálne disky, ktoré zvýšia jeho svetlú výšku o sedem milimetrov. Samozrejme už v základe sa táto verzia bude predávať s pohonom 4x4. 

Škoda si však nechce nechať „ujsť vlak“ a reálne uvažuje o stavbe ďalšieho nového SUV, ktoré sa dostane v rebríčku pod model Yeti. „Táto najmenšia kategória rýchlo rastie a je pre nás veľmi atraktívna. Navyše je to segment, v ktorom chceme určite do budúcna mať ďalšie auto,“ povedal pre HN Marek Růžička.

Teda v skratke, Škoda buduje auto, ktoré má byť asi vo veľkosti Fabie, no na vyššom podvozku a s dizajnom SUV. Označením najpravdepodobnejšie zapadne do kategórie mestských crossoverov. V týchto vodách bude mať Škoda navyše veľkú výhodu. Z časti používa nemeckú techniku a má relatívne prijateľnú cenu.  

Kodiaq sa v týchto dňoch dostáva do rúk prvým majiteľom na Slovensku. O auto je pri niektorých verziách taký záujem, že čakacia doba je približne pol roka. U nás sa predobjednalo viac ako 500 týchto áut bez toho, aby v nich záujemcovia často reálne sedeli. Okrem toho sa Kodiaq ukáže na slovenskej premiére na autosalóne v Inchebe, ktorý sa koná koncom budúceho mesiaca. 

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 01:37