StoryEditor

Šéf Mercedesu pre HN: Manželku som spoznal v bufete

02.12.2015, 23:00
Andrej a Dana Glatzovci prezradili, na čo majú rovnaký názor a v čom sa nezhodujú.

On šéfuje slovenskému Mercedesu a patrí k známym tváram biznisu. Ona sa drží v úzadí, no pre firmu desaťročia pracovala. Manželia Andrej a Dana Glatzovci prezradili, v čom sa počas 40-ročného manželstva zhodli. A na čo majú, naopak, iný pohľad.

ZOZNÁMENIE
Dana: Manžela som spoznala ako jazdca na koni...
Andrej: ... ako bufetára. Mal som totiž v Slávii, kde som jazdieval na koni, otvorený aj bufet, do ktorého Danka prišla.
Dana: Prišli sme tam s priateľmi a ja som čítala časopis, ktorý bol položený na stole. Písali v ňom o nejakom jazdcovi, ktorý vyhral majstrovstvá Československa. Keď som ho zavrela, ten mladý muž z fotografie stál predo mnou. A odvtedy sme spolu. Spolupracovali. O šesť dní po tom, čo v roku 1976 nastúpil do telovýchovnej jednoty Slávie STU, som tam nastúpila tiež. Po revolúcii som mala firmu na mzdy a personalistiku, a tomu istému som sa potom venovala aj v Mercedese až do roku 2007.  

KONE A KONÍČKY
Andrej: Kone boli vždy mojou vášňou, 35 rokov som aktívne pretekal v parkúre. Manželka ma sprevádzala na väčšinu turnajov aj sústredení.
Dana: Nič iné mi nezostalo, pretože ešte keď sme spolu len chodili, vyhlásil, že skákať neprestane. Ale rýchlo som si zvykla. Som pasívna koníčkarka – aj som sa niekoľkokrát učila jazdiť...
Andrej.: ... vravel som ti, že máš talent...
Dana: ... ale nenaučila som sa to. Raz sa stalo, že sa podo mnou splašil kôň, ale to som ešte nevedela, ako ho zastaviť. Vtedy som sa zľakla a už som to neprekonala. Koní ako takých sa však nebojím.
Andrej: Aj preto sme sa, keď som prestal skákať, dali na golf.
Dana: Ja ho hrám o niečo dlhšie. No manžela som musela trochu presviedčať. Lebo to okrem iného znamenalo, že sme mohli byť aj päť hodín spolu.

DOVOLENKY
Andrej: V poslednom čase sú skôr kratšie a golfovo orientované. Máme víkendový dom v Rakúsku na golfovom ihrisku, takže to je najčastejší výletný cieľ. Ale ako vodnár mám rád aj vodu a more, rád sa pozriem do prístavu.
Dana: Raz som prehovorila manžela, aby sme šli k moru do Talianska, no po dvadsiatich minútach na pláži odišiel do izby, čítal si a potom sa vozil v aute. Keďže on viac pracuje, bolo mi ľúto, že netrávime čas spolu, takže som sa obetovala a odvtedy sa vždy dohodneme...
Andrej: ... že keď je pekné počasie, tak hráme golf, a keď prší, môžeme ísť k moru (smiech).

DOMÁCNOSŤ
Andrej: Pred mnohými rokmi sme boli v Prešove a bývali sme v nejakom internáte. Visel tam obrázok, na ktorom bol chlapec s dlhými vlasmi. Preškrtnutý a s textom: „Naše učňovské stredisko a dlhé vlasy sa neznášajú“. Presne tak je to so mnou a domácimi prácami.
Dana: A ja mám aj tak vždy pocit, že by to nikto neurobil tak dobre ako ja. Ak by aj manžel chcel upratovať, šla by som ho potom skontrolovať, takže si všetko robím sama.
Andrej: Ale včera som navaril.
Dana: Áno, pol hodiny varil a ja som dve hodiny upratovala (smiech). Ale keď sa mu chce, tak varí veľmi dobre.
Jediné, v čom sa nezhodneme, je náš byt. Ja by som ho stále prestavovala, menila koberce, nábytok...
Andrej: ... niečo urobí bez súhlasu...
Dana: ... ale len menšie zmeny...
Andrej ... napríklad ako zväčšiť kuchyňu.
Dana: Ale musela som to konzultovať. A manžel si vybral termín, keď šiel na dva týždne na služobnú cestu. Mám priateľku, čo má obchod s nábytkom, a tá ma nabádala – spýtaj sa manžela, koľkokrát mení auto. A prečo teda nechce vymeniť sedačku?
Andrej: Pretože auto je, na rozdiel od sedačky, pohyblivá vec, ktorá prechádza technickým vývojom.

01 - Modified: 2024-04-25 05:14:43 - Feat.: - Title: Viete, aké ste manželky podľa horoskopu? Tieto znamenia sa radia k tým najlepším 02 - Modified: 2024-04-19 11:58:00 - Feat.: - Title: Klára Issová je single takmer 20 rokov: „Vycvičila som sa samote.“ Prečo si myslí, že vzťah nevydrží? 03 - Modified: 2024-03-22 10:53:42 - Feat.: - Title: Zlatica (56): Neslušný návrh. Manžel ako vždy hypnotizoval obrazovku, tak som mávla rukou a išla! 04 - Modified: 2024-03-07 09:59:12 - Feat.: - Title: Komička Simona o svojom manželovi: Toto na ňom neznáša. Ktorú hádku dokáže stále vyťahovať? 05 - Modified: 2024-03-07 12:30:38 - Feat.: - Title: Porotkyňa Tatiana Drexler o prvom manželstve: Prečo nám to s exmanželom nevyšlo?!
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 15:23