StoryEditor

Desať vecí, ktoré priniesli HN o Land Roveri na Slovensku

11.12.2015, 09:07
Autor:
redred

16.3.2015 - Legendárny Land Rover sa pozerá po Slovensku

Zistenie HN. Výrobca luxusných automobilov hľadá priestor na svoju expanziu. Sme vážny kandidát.

Po Slovensku sa pozerá ďalšia svetová automobilka. Podmienky si v našom regióne študuje pôvodne britská firma Jaguar Land Rover. „Oslovuje stavebné spoločnosti, aby im ukázali možné riešenie pre ich priestory. Rozhodujú sa medzi Slovenskom, Poľskom, Českom a Maďarskom,“ povedal HN zdroj, ktorý je oboznámený s plánmi automobilky.

21.5.2015 - Investícia desaťročia. Sme v hre o ikonu Land Rover

Boj o automobilku. Slovensko bojuje o príchod štvrtej automobilky. Vytvorila by až osemtisíc miest.

Investícia desaťročia. To má nadosah Slovensko. Luxusná britská automobilka Land Rover totiž zvažuje, že v Nitre postaví fabriku. Vyrábať by sa tu mohli ich terénne autá, ktoré by celkovo – aj u dodávateľov – zamestnali osemtisíc ľudí. „Okrem Slovenska je však stále v hre i Poľsko a Latinská Amerika,“ potvrdil informácie HN zdroj oboznámený so situáciou, ktorý si neželal byť menovaný. Rozhodnutie má padnúť v lete.

22.5.2015 - Štvrtá automobilka: siahame po Jaguari

Zistenie HN. Britská spoločnosť Jaguar Land Rover by mala v novom závode staviť na superluxus.

Investícia desaťročia. Štvrtá automobilka na Slovensku. A posilnenie pozície Slovenska ako top svetového výrobcu vozidiel.

Toto všetko by nám mohol priniesť legendárny Jaguar Land Rover, ak by si nás vybral ako cieľovú destináciu. V súčasnosti oň súťažíme s Poľskom a Latinskou Amerikou. A nielen o to. V Nitre by sa totiž podľa informácií HN mohli produkovať práve vozidlá značky Jaguar. Tie stoja desaťtisíce eur a radia sa medzi špičku v biznise.

12.8.2015 - Je tu Land Rover. Investícia desaťročia

Vstup britskej ikony na Slovensko je blízko ako nikdy predtým. Dohodu o zámere postaviť 1,5-miliardový závod v Nitre včera s automobilkou podpísala vláda.

BMW či čínsky BYD. To sú výrobcovia áut, o ktorých sa ešte nedávno hovorilo, že by sa mohli stať štvrtou automobilkou na Slovensku. Nik z nich sa však do cieľa nedostal. Slovensko sa však konečne dočká: k vstupu štvrtej automobilky na náš trh je tak blízko ako ešte nikdy predtým. Naša vláda podpísala s britskou ikonou Jaguar Land Rover dokument o zámere postaviť nový automobilový závod v Nitre. Obe strany teraz ešte čakajú rokovania o podmienkach investície. Podľa zistenia HN je podpis definitívnej zmluvy naplánovaný na koniec septembra. O závod mali okrem nás záujem aj Česi, Maďari, Turci a Poliaci, s ktorými sme viedli posledný duel.

14.8.2015 - Land Rover ešte neprišiel, „obchodníci“ už úradujú

Predstavte si, že vlastníte bežnú ornú pôdu. Raz sa objaví záujemca a ponúkne vám za ňu, podľa vás, slušnú cenu. Predáte. O pár týždňov na to sa začnú šíriť informácie, že na tom istom pozemku má vyrásť

megainvestícia. Neskôr sa potvrdia a pozemky začne vykupovať štát. Za výrazne vyššiu cenu ako ste dostali vy.

25.8.2015 - Jaguar Land Rover zmení Nitru, automobilky vylepšujú Slovensko

Prinesú viac práce, lepšie cesty a viac peňazí pre obce a ľudí.

Keď pred vyše desaťročím začali prichádzať na Slovensko automobilky, ich príchod sprevádzali nádeje na zníženie nezamestnanosti, zvýšenie platov a zlepšenie slovenských ciest. Nie všetko sa zatiaľ naplnilo, ale obce pri automobilkách sú očividne bohatšie ako iné, kde sa autá nevyrábajú.

27.8.2015 - Štát odmieta vyplatiť špekulantov s pôdou

Megainvestícia. Zmluvy štátu a firmy, ktorá skupovala pozemky pri Nitre, sa podľa predsedu Siete príliš podobajú. Ministerstvo pripúšťa odškodnenie podvedených občanov.

Príchod automobilky Jaguar Land Rover spravil zo dňa na deň z prakticky bezcenných polí a lúk hodnotný majetok. Niektorým

občanom obcí v okolí Nitry, kde štát skupuje pozemky pre výstavbu strategického parku, tak pribudlo do rodinného rozpočtu aj

párstotisíc eur. Sedemdesiat ľudí však predalo svoju pôdu hlboko pod štátom ponúkanú cenu. Prišli tak približne o dva milióny eur. Ich právny zástupca Juraj Bizoň z advokátskej kancelárie Bizoň & partners, ktorý plánuje obrátiť sa na súd, hovorí, že v tejto chvíli pripravujú žaloby. Ľuďom, ktorí prišli o peniaze, by mohlo pomôcť ustanovenie o úžere. „Znamená to, že ak niekto uzavrie zmluvu v hrubom nepomere k reálnej cene a využije niekoho neskúsenosť, súd môže vyhlásiť zmluvu za neplatnú,“ povedal pre HN Bizoň.

30.9.2015 - Jaguar potiahne tigra

Výhľad slovenského hospodárstva zlepšuje príchod novej automobilky.

Šelma bude ťahať šelmu. Príchod Jaguara by mohol naštartovať východoeurópskeho tigra až k štvorpercentnému rastu ekonomiky. Vyplýva to z analýzy Národnej banky Slovenska.

13.10.2015 - „Kšeft“ s pôdou nevyšiel. Pozemky pod Jaguar vrátia

Na základe podnetu Krajskej prokuratúry v Nitre môžu pôvodní majitelia dostať svoj majetok späť.

Mysleli si, že zarobia státisíce eur, ale nakoniec nemusia dostať nič. Pozemky, na ktorých bude stáť automobilka Jaguar,

vykupovali od pôvodných majiteľov hlboko pod cenu. Teraz tieto firmy utŕžili prvú porážku. Okresný úrad v Nitre dal v piatich prípadoch za pravdu prokuratúre vo veci nezákonného prevodu pozemkov. To môže znamenať, že pôvodní majitelia už čoskoro získajú späť svoj majetok.

1.12.2015 - Jaguar k nám láka investície

Britská automobilka Jaguar Land Rover z indickej skupiny Tata Motors ešte len mieri na Slovensko, rozsiahla expanzia subdodávateľov však už teraz naberá na obrátkach. Ak voľba padne na Nitru, odhady zverejnené Národnou bankou Slovenska hovoria o vzniku viac ako 17-tisíc nových pracovných miest.


 

01 - Modified: 2007-12-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vlastníctvo si treba overiť
01 - Modified: 2024-04-25 07:10:38 - Feat.: - Title: Toyota zaznamenala rekordný celosvetový predaj, prvýkrát prekročila hranicu desiatich miliónov áut 02 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 03 - Modified: 2024-04-19 20:08:10 - Feat.: - Title: Čínska automobilka Chery plánuje zamestnať v španielskom závode 1250 ľudí 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga?
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 15:33