StoryEditor

Pozrite sa, v čom jazdí polícia v Dubaji

07.05.2013, 00:30
Autor:
dpidpi
Superšportové vozidlá Dubajskej polície majú aj ženské hliadky.

Okrem bežných hliadkových vozidiel, ktoré používa polícia v Dubaji, napríklad typicky Toyota či Chevrolet, má v garáži veľmi aj drahé skvosty.

Pred pár týždňami začala polícia nakupovať skutočne exotické hliadkové automobily. V žiadnom inom meste na svete nestretnete uniformovaných policajtov vystupovať z Lamborghini Aventador, ktoré má výkon 700 koní a hodnotu cez 400 tisíc eur. Keďže maximálna rýchlosť Lamborghini dosahuje 350 kilometrov za hodinu a 15 percent všetkých všetkých dopravných priestupkov v Dubaji za rýchlosť presahujú cez 210 kilometrov za hodinu - putovalo práve dialničnej hliadke.

Zaujímavosťou však je, že bielo-zelené Ferrari FF s výkonom 660 koní a cenou okolo 260 tisíc eur dostali do svojho pôsobenia len ženské hliadky. Okrem toho disponuje polícia aj Mercedesom-Benz SLS AMG GT (583 koní, 150 tisíc eur), Bentley Continental GT (567 koní, 200 tisíc eur) a Chevroletom Camaro SS (426 koní, 40 tisíc eur).

Exkluzívny Aston Martin

Najnovšie však mala dubajská polícia zakúpiť aj Aston Martin One-77. Teda jeden automobil z limitovanej edície, ktorá nepresiahne 77 kusov. Vozidlo ponúka výnimočný vzhľad a obrovský výkon. Jeho 7,3 litrový motor dokáže produkovať až 750 koní.

Polícia tak chce pozdvihnúť úroveň mesta a ukázať jeho prestíž aj týmto spôsobom. Policajné hliadky by mali vo vozidlách vykonávať bežnú prácu ako v každom inom aute, avšak budú slúžiť najmä pri turusticky atraktívnych miestach. Teda autá by nemali len slúžiť  na ukazovanie pri špeciálnych príležitostiach. Nie je známe či nákupy majú pokračovať, no ak áno, zrejme by nebol žiadny problém vidieť v policajných farbách vôbec prvé Bugatti Veyron.

Snímky: speed.com, gtspirit.com, 

Zdroj: bbc.co.uk, gtspirit.com

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 10:28