StoryEditor

Päť najlepších noviniek z Frankfurtu (foto)

10.09.2013, 19:08
Motoristický svet prežíva jednu z najvýznamnejších akcií za celý rok.

BMW i8

Exkluzívny model od BMW konečne dostal svoj finálny vzhľad. Novinka s názvom BMW i8 je postavená z uhlíkových vlákien a odľahčených materiálov. Technológia použitá vo vnútri spája elektromotor s výkonom 131 koní spolu s klasickým spaľovacím motorom. Vozidlo tak dosahuje celkový výkon 362 koní, no pritom jeho spotreba vraj nebude presahovať 2,5 litra na sto kilometrov. Zrýchlenie z nula na sto kilometrov za hodinu zvládne už za 4,4 sekundy. Predaj BMW i8 sa sa spustí budúci rok. 

Mercedes Benz Concept S Class Coupé

Nemecká automobilka ukázala na autosalóne zaujímavý koncept v prevedení kupé, ktorý sa odvodzuje od vlajkového modelu, triedy S. Dizajnová novinka má mať pod kapotou 4,6 litrový benzínový osemvalec, ktorý dosahuje výkon 455 k a krútiaci moment 700 Nm. Viac ako päťmetrové kupé by sa do predaja mohlo dostať budúci rok. 

Audi Nanuk 

Pomerne zaujímavý koncept vozidla nedostal názov, ktorý označuje potravinový výrobok ale ľadovec. Nový koncept používa desaťvalcový dieslový motor s výkonom 544 koní, ktorý je schopný zrýchliť z nula na sto už za 3,8 sekundy. Pri výrobe automobilu sa používali najmä materiály ako hliník či karbón. Či sa niekedy Nanuk dočká sériovej výroby nie je známe. 

Porsche 918 Spyder 

Porsche sa zaradí k ďalším výrobcom, ktorí použili vo svojom superšportvom automobile hybridný systém. Nástupcu modelu Carrera GT poháňa 4,6 litrový benzínový osemvalec a dvojica elektromotorov. Celkový výkon novinky je ohromných 807 koní, a tak čas 2,8 sekundy potrebný na zrýchlenie na 100 kilometrov za hodinu nie je veľkým prekvapením. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 345 kilometrov za hodinu, no zaujímavejšia je spotreba. Tú výrobca ukazuje ako 3,0 - 3,3 litra na sto kilometrov v kombinovanej prevádzke. Cena sa vyšplhá takmer na milión eur.  

Brabus B63S 6x6

Okrem automobiliek sa autosalónu samozjreme zúčastňujú aj firmy, ktoré síce priamo vozidlá nevyrábajú, no značne ich dokážu upraviť. Príkladom za všetky je Brabus, ktorý sa pustil do nedávno predstaveného Mercedesu G63 AMG. Prestavbou zmenil jeho vizáž, kde karbónom rozšíril blatníky či zvýšil výkon na takmer 700 koní. Toto obrovské monštrum je cielené najmä na zákazníkov z Arabského poloostrova. 

Zdroj: carbuzz.com, motorauthority.com

Snímky: Reuters, TASR, Brabus

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 02:02