StoryEditor

Tesla ukáže nové auto. Super výkonný elektromobil

04.10.2014, 01:19
Autor:
dpidpi
Elon Musk oznámil, že 9. októbra ukáže „D“ a ešte niečo naviac.

Automobilka s obrovskými plánmi, ktoré sa pomaly menia na skutočnosť a menia budúcnosť. Aj tak sa dá charakterizovať inovatívna automobilka Tesla, ktorá vyrába len elektomobily. Elon Musk oznámil na sociálnej sieti Twitter, že 9. októbra ukážu „D“ a niečo ďalšie. Doteraz nebolo zrejmé, čo chce Tesla už budúci týždeň ukázať. Poodhaliť tajomstvo pomohol člen amerického Tesla clubu, ktorý nasnímal fotografiu, na ktorej je zadná časť aktuálneho Modelu S. 

Snímka s označením vozidla Model S P85D, ktorý má mať údajne 600 koní.  

Očakáva sa, že Tesla pripravila špeciálnu verziu Model S s označením P85D, ktorá bude mať nový pohon všetkých štyroch kolies. Doteraz je hnaná len zadná náprava elektromobilu. Okrem toho, že by výkon mal smerovať na predné a aj zadné kolesá, nová Tesla dostane, podľa zatiaľ neoficiálnych informácií, aj dvojicu motorov. Výkon má narásť až na 600 koní a rýchlosť sa obmedzí na 250 kilometrov za hodinu. Pokiaľ by Tesla začala produkovať auto s týmito špecifikáciami, stala by sa výrobcom jedného z najvýkonnejších sériovo vyrábaných elektromobilov. 

Auto by v tejto špecifikácií malo stáť približne od 100 do 150 tisícov dolárov. Tesla mala priniesť pohon 4x4 až s modelom X, ktoré bude stavbou prvým SUV od Tesly. Parametrami by sa aktualizovaný Model S mohol porovnávať s top modelmi od BMW, Audi či Mercedesu. Dojazd by mal zostať nezmenený. 

 

 

Tesla sa okrem toho chce stať priekopníkom aj vo vozidlách, ktoré sú schopné samostatne šoférovať. Ich ďalšie nové autá by už prvými možnosťami samostatnej jazdy mali byť vybavené. Dá sa tak špekulovať, že druhá novinka, o ktorej Musk vo svojom tweete píše, bude mieriť práve na autonómnu jazdu. Musk už niekoľkokrát dokázal, že to, čo sa iným nepodarilo, on dokázal. A tak sa pravdepodobne Tesla môže stať aj prvou automobilkou, ktorá bude predávať inteligentné autá. 

Americká spoločnosť pokračuje tiež v budovaní nabíjacích staníc po celom svete. Na Slovensku sa majú objaviť až dve z nich. Pri našom kontaktovaní Tesly vyplynulo, že automobilka ešte nemá vybranú presnú lokáciu staníc na našom území. No ak máte dobrý tip, môžete jej pomôcť aj vy. Stačí navštíviť túto stránku a prečítať si sprievodný text.

Zdroj: businessinsider.com

Snímka:  motorauthority.com

01 - Modified: 2024-04-23 15:39:06 - Feat.: - Title: Tesla zruší v megatovárni pri Berlíne tri percentá pracovných miest 02 - Modified: 2024-04-22 09:46:46 - Feat.: - Title: Menej predajov, nižšie ceny. Tesla zlacnela na viacerých kľúčových trhoch 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 04 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 05 - Modified: 2024-04-16 09:22:26 - Feat.: - Title: Znižovanie pracovných miest v Tesle zasiahne čínsky predajný tím
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 00:08