StoryEditor

Nový Superb príde na Slovensko v júni. Kúpite ho za vyše 20-tisíc

18.02.2015, 18:06

Najlepšie auto v histórii Škody, Superb, príde na Slovensko do predaja o štyri mesiace. Túto informáciu pre HNonline.sk potvrdil PR manažér spoločnosti  Škoda Auto Roman Rajtár.

Prvýkrát však Superb môžete u nás vidieť už v apríli na autosalóne v Bratislave. „Nový model Škoda Superb tretej generacie uvedieme na slovenský trh v juni 2015, comu bude predchadzat slovenska premiera na autosalone v Bratislave,“ povedal Rajtár.

V základnej výbave bude nový hit od Škody, ktorý sa vyrábal niekoľko rokov, stáť od 22-tisíc eur. „Očakávame, že cena v základnej výbave sa nebude výrazne líšiť od svojho predchodcu,“ dodal Rajtár. Najluxusnejší model by vás však mohol vyjsť až na dvojnásobok. 


Prečítajte si aj: Nový Superb vyzerá ako Audi. Inšpiroval sa iPhonom


Predchádzajúce dve generácie tohto automobilu mali výrazný úspech. Predalo sa ich viac ako 700-tisíc kusov po celom svete. Nový Superb by mohol byť ešte predávanejší. „Veríme, že jeho nástupca, ktorý stanovuje nové meradlá v strednej triede vďaka svojmu expresivnemu dizajnu, inovatívnym technológiám, komfortu a najväčšej ponuke vnútorneho priestoru v segmente, úspech svojho predchodcu prekoná,“ hovorí Rajtár.


Päť vecí, prečo vás nový Superb zaujme

1.Dizajn
Ten je výborný. Auto vyzerá a pôsobí veľmi mohutne, elegantne a dravo. Superb dostane nový imidž, ktorý sa ponáša na Audi či BMW

2. Bezpečnostné systémy
Novinka je výborne vybavená. Auto po celý čas sleduje vodiča, upozorňujeho ho na únavu, drží v jazdnom pruhu, kontroluje mŕtvy uhol či dokonca v prípade infarktu prevezme riadenie a zastaví na krajnici. 

3. Technika
Auto poskytne aj dokonalejší palubný systém, ktorý si rozumie s telefónmi od Applu alebo s operačným systémom Android. Navyše novinka konečne dostala aj parkovaciu kameru či vyhrievané čelné sklo. 

4. Podvozok
Síce zatiaľ Škoda ukázala  Superb len na statickej prezentácii, podľa technických parametrov používa novú platformu MQB od Volkswagenu. Navyše jeho podvozok je adaptabilný a poskytuje rôzne možnosti nastavenia. Superb má však aj o osem centimetrov dlhší rázvor. Skrátka spĺňa všetky parametre, aby jazdil dokonalejšie ako jeho aktuálna verzia. 

5. Priestor
V tomto je Superb jednoznačným kráľom. Na nohy či v kufri máte rekordne veľa miesta, ktoré konkurencia jednoducho nemá. Až na miesto pre hlavu na zadných sedadlách. Vyšší sa stále budú môcť búchať o strop. 

 

01 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 02 - Modified: 2024-04-11 17:28:20 - Feat.: - Title: Šéf VW pre HN: Najlepší zamestnanec je Slovák. Iné riešenie ako dovoz pracovnej sily však aktuálne nie je 03 - Modified: 2024-03-23 08:44:19 - Feat.: - Title: Legendárna „embéčka“ má 60 rokov. Za raritné verzie dnes dostanete aj 40-tisíc eur 04 - Modified: 2024-03-23 23:00:00 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme český kombík zo Slovenska: Očakávaná novinka ponúka brutálny priestor 05 - Modified: 2024-03-20 14:26:48 - Feat.: - Title: Dopravný podnik Bratislava nakúpi od Škody ďalších desať nových električiek
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 07:25