Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
25.02.2012, 00:00

Nechcete zmeny? Vráťte si späť starý Facebook

Pokrok nemôžeme zastaviť, ale dočasne môžeme zmeniť Timeline na starý vizuál.

Facebook Timeline. Snímka: fbupdates.com
Zdroj: fbupdates.com

Facebook neustále mení svoje pravidlá, používateľské funkcie, ako aj vizuál. Najväčšia vizuálna zmena sa týka vizuálu používateľského účtu s názvom Limeline, ktorý v sebe ukrýva odlišné zaradenie správ, fotografií či videí. Hlavnou myšlienkou zmeny zo starého vizuálu na nový bolo vyrozprávanie vášho príbehu cez rozhranie Timeline.

Facebook dokonca poskytuje detaily o každom pohybe používateľa, ktorý vykonal za hodinu, týždeň, v jednom roku až do dňa, keď sa prvýkrát objavil na Facebooku. Avšak takéto „triedenie“ súkromných informácií väčšina používateľov odsudzuje hlavne kvôli menšej ochrane súkromia.

Zmeny v minulosti
Ešte v minulom roku bolo možné vrátiť späť menšie zmeny, ktoré uskutočnil Facebook jednoduchým prepnutím do starého používateľského prostredia. Bolo tak možné uskutočniť zmeny v nastaveniach účtu „Account settings“ a zmenením jazyka na iný ako angličtinu (English US). Stačilo napríklad, ak používateľ zmenil jazyk na britskú angličtinu a dostal naspäť svoj starý vizuál. To však bolo iba dočasné riešenie.

Súčasné zmeny
Len čo Facebook spustí službu Timeline pre všetkých užívateľov, už nebude možné vrátiť starý vizuál naspäť. Ak však ešte teraz nie ste pripravení na nové rozhranie Timeline, môžete ho zmeniť, ak budete postupovať podľa nasledujúcich krokov.

1. Krok
Vo vyhľadávacom okne na Facebooku vyhľadajte slovo „developer“, alebo kliknite na odkaz developers page.

Kliknite na aplikáciu, ktorú ste vytvorili pri aktivácii Timelinu.

2. Krok
Vyberte funkciu „Edit App“

3. Krok
Pri súvisiacich linkoch kliknite na funkciu „Delete App“ a čakajte, kým sa aplikácia nezmaže.

fbupdates.com