StoryEditor

Nehody pri cestách do práce stúpajú

31.05.2010, 00:00

Európska únia vynaloží ročne v priemere až dve percentá hrubého domáceho produktu na odstraňovanie dopravných nehôd a ich následkov. Najväčšími hriešnikmi sú mladí vodiči od 18 do 25 rokov a zamestnaní ľudia, ich autonehody sú spojené s cestovaním do práce. V štatistikách tvoria až polovicu všetkých nehôd. Slovenská spoločnosť Superdrive, ktorá sa zameriava na doplnkové vzdelávanie vodičov v oblasti bezpečnej jazdy, sa zaviazala ku konkrétnym krokom pre zníženie nehodovosti a sttala sa signatárom Európskej charty bezpečnosti. Cieľom je znížiť úmrtnosť a ťažké nehody na cestách.

Charta je aktívna vo všetkých štátoch únie a je najväčšou platformou tohto druhu v Európe. Je to združenie podnikov, asociácií, inštitúcií a verejných orgánov, ktoré sa zaviazali vykonať konkrétne aktivity na zvýšenie bezpečnosti na cestách, má viac ako 1450 členov. Súčasne si vymieňajú aj všetky skúsenosti z tejto oblasti.

Superdrive sa zameriava na správne používanie pasívnych bezpečnostných prvkov, ako sú bezpečnostné pásy, airbag či správne nastavenie sedadla. Inštruktáže sústreďuje aj na správne techniky jazdy a zvládania krízových situácií a pravidiel poskytnutia prvej pomoci. Spolu so Slovenským Červeným krížom sa aktívne zúčastní aj na projekte Týždeň bezpečnosti na cestách, ktorý sa organizuje dvakrát ročne formou prednášok, kvízov a praktických ukážok na základných školách. Divízia SuperDrive Moto zároveň pripraví deväťdesiat prednášok zameraných na najrizikovejšiu skupinu účastníkov cestnej premávky -- motorkárov.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 00:46