StoryEditor

Jarné novinky

23.04.2007, 00:00

Ford Mondeo
Dlhoočakávaná stálica strednej triedy príde na náš trh už onedlho, a to vo veľkom štýle. Mondeo bude už od nábehu výroby k dispozícii vo všetkých prevedeniach, ako sedan, liftback i kombi. Auto si zakladá na príkladnej bezpečnosti. Okrem robustnej karosérie s predprogramovanou deformáciou v prípade nárazu chráni posádku v aute aj systém siedmich airbagov, ABS a ESP. Zvláštnosťou auta je novinka -- systém Easy Fuel, ktorý rozlišuje priemer tankovacej pištole a zabraňuje tak načerpať do auta naftu namiesto benzínu alebo naopak. Paletu motorov tvorí štvorica turbodieselov a pätica benzínových motorov s výkonmi od 74 do 162 kW.


Jeep Patriot
Americká klasika mieri do Európy v dvoch výkonových verziách. Vybavenie auta si zakladá na pohodlí a bezpečnosti. Auto má už v štandarde klimatizáciu, kvalitné audio, bočné a hlavové airbagy a systémy ABS a ESP s programom ERM, ktorý eliminuje riziko prevrátenia sa auta. Patriot vybavený voliteľným pohonom všetkých kolies bude v ponuke v stupni vybavenia Sport a Limited a predávať sa začne čo nevidieť.
Nissan Quashkai
Je to typický crossover, teda auto kombinujúce charakter i výhody dvoch rozdielnych kategórií. Qashqai vypĺňa medzeru medzi osobnými autami a terénnymi vozidlami s pohonom 4 x 4. Je dostupný so štyrmi voliteľnými motormi, dvoma benzínovými a dvoma naftovými. Ich výkony? Od 115 k do 150 koní. Interiér vozidla bol navrhnutý s myšlienkou, aby vodičovi zabezpečil výrazne predelený a praktický kokpit. Ukazovatele na prístrojovej doske osadené do hĺbky dodávajú kabíne športový vzhľad -- čo výrazne umocňuje vyvýšená stredová konzola. Napriek tomu je priestor pre cestujúcich navrhnutý tak, že v kabíne dominuje pocit priestrannosti, ľahkosti a komfortu.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 16:31