StoryEditor

Supervýkonné SUV od Lamborghini odhalené na videu. Malo ísť o chybu

23.11.2017, 10:30
Na videu zverejnenom samotnou automobilkou sa naskytol pohľad na Lamborghini Urus bez maskovania.

Automobilka Lamborghini je pre väčšinu ľudí známa hlavne svojimi výkonnými športovými modelmi. To sa nemení, avšak portfólio chce táto značka obohatiť aj o stále populárnejší a obľúbený segment SUV. Prírastkom by mala byť novinka s názvom Urus.

Pôjde o poriadne silné SUV, ktoré má pod kapotou ukrývať pravdepodobne štvorlitrový benzínový osemvalec, pochádzajúci z koncernu Volkswagen. Výkon by mal byť vyladený na úctyhodných 485 kW, čiže 650 koní a agregát bude spolupracovať výhradne s automatickou prevodovkou.

Samozrejmosťou bude pohon všetkých štyroch kolies a ako tituluje model samotná automobilka, má ísť o "prvé superšportové SUV sveta".

Stáť bude na platforme MLB Evo, ktorú využíva aj napríklad SUV od Betley s názvom Bentayga, či Porsche Cayenne a Audi Q7.

​Zatiaľ sa verejnosti Urus ukázal len ako zamaskovaný testovací kus, ktorý Lamborghini predvádzal aj na svojich videách. Jedno také pribudlo aj nedávno, kde značka demonštruje jazdný režim Corsa. Ten je jedným zo šiestich dostupných, vedľa režimov Strada, Sport, Sabbia, Terra a Neve.

Zdá sa, že malo ísť o chybu v spoločnosti, keď sa v približne 33 sekundovom videu objavil úplne odhalený model na stredovom displeji pri výbere jazdných režimov.

Značka tento klip stiahla, no aj táto malá chvíľa stačila na to, aby si video mnohí stiahli a opätovne nahrali na internet. Ako je o automobilkách známe, radi ľudí "namotávajú" a je tak otázne, či naozaj ide o chybu, alebo o zámer spoločnosti nabudiť záujem u divákov.

Každopádne, video odstránili a neskôr znova nahrali, no v pozmenenej podobe. Tam už automobil nie je vidieť.

Obrázok, v porovnaní s krivkami maskovaného testovacieho modelu, prezrádza, že by malo ísť skutočne o výslednú podobu novinky. Tá bude vo veľkej miere zhodná s konceptom, ktorý predstavila automobilka ešte pred viac ako piatimi rokmi.

Instagram/altdynamic

​Nedávno svetom obehli tiež snímky interiéru predprodukčného prototypu, ktorý zobrazuje tri veľké displeje či množstvo šesťuholníkových tvarov. Auto svoj športový charakter teda rozhodne nezapiera. Kvôli modelu sa postavila dokonca aj nová výrobná linka a vznikať by malo prvý rok tisíc, no každý ďalší rok približne 3 500 kusov.

Podľa doterajších informácii má spoločnosť Lamborghini odhaliť ich výkonné SUV 4. decembra a krátko na to spustiť aj jeho predaj. Prvé kúsky by sa k zákazníkom mohli dostať už v lete budúceho roka. Cena by mala byť podľa odhadov najnižšia z pomedzi portfólia značky.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 03:04