StoryEditor

Značka Polestar predstavila svoj prvý model. Hybrid s brutálnymi parametrami

17.10.2017, 16:40
Polestar poznáme ako športovo zamerané odvetvie automobilky Volvo. Avšak teraz prichádza ako samostatná značka s modelom Polestar One.

Polestar sme poznali ako športovo zamerané odvetvie automobilky Volvo. Teraz však prichádza ako samostatná značka rovno s novým modelom Polestar One. Hoci je odteraz Polestar nezávislou značkou, aj naďalej zostáva pod krídlami automobilky Volvo. Novinka by mala začať schádzať z výrobných liniek približne v polovici roka 2019.

Model je postavený na Volvo modulárnej platforme SPA, no z 50 percentnej časti ide o úplne nové vozidlo tejto značky. Hoci pravdou je, že dizajnovo sa až priveľmi podobá na modely švédskej automobilky.

​Ide o výkonné dvojdverové štvormiestne kupé, ktorého karoséria je vyrobená z karbónových vlákien a o pohon sa stará hybridný agregát. Ten má výkonom až 600 koní a krútiaci moment rovných tisíc Nm.

Na čisto elektrický pohon dokáže Polestar One prejsť 150 kilometrov a je vôbec prvým automobilom na svete, ktorý je vybavený regulovaným elektronickým odpružením Öhlins integrovaným v podvozku.

„Polestar 1 je prvým vozidlom, ktoré bude niesť logo Polestar na kapote,“ povedal Thomas Ingenlath, generálny riaditeľ spoločnosti Polestar. „Krásne GT ukrývajúce úžasné technológie, ktoré predstavuje pre našu novú značku výborný štart,“ konštatuje Ingenlath.

Hybridnú pohonnú jednotku má však len tento prvý model. Všetky ostatné novinky, ktoré kedy vzídu z tejto značky budú už čisto elektromobilmi. Okrem toho, modely značky budú stopercentne predávané priamo cez internet, na základe dvoj- či troj-ročného predplatného.

Výhodou budú okrem iného nulové zálohy, alebo napríklad prenájom náhradného vozidla z ponuky Volva a Polestaru v prípade servisovania. Klasické showroomy sú ale taktiež v pláne a vyrásť by mali úplne samostatné salóny Polestar Space.

Zaujímavosťou je tiež digitálny kľúč, ktorý budete mať priamo vo vašom smartfóne. Môžete tak virtuálne zdieľať prístup do auta či množstvo iných zaujímavých online funkcií.

V pláne je už výroba aj ďalšieho modelu Polestar 2, ktorá by mohla odštartovať už koncom roka 2019. Pôjde o konkurenta pre Teslu Model 3 a bude to stredne veľký elektromobil. Dvojicu neskôr doplní aj Polestar 3, ktorý bude plnohodnotným SUV modelom značky na elektrický pohon.

01 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 02 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 03 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 04 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 05 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 15:14