StoryEditor

Verejnosť už má jasno: Laurinec je vinný!

17.09.2007, 00:00
Keď nedávno prišiel prezident Slovenského futbalového zväzu František Laurinec s novým heslom Spojme sa pre futbal, ani len netušil, že sa to nakoniec obráti proti nemu. "Spojme sa proti Laurincovi," si teraz nahlas myslí futbalová verejnosť.
V článku je anketa

Osem rokov je Laurinec vo funkcii: Reprezentácia doteraz nedosiahla nič, naša liga padla na dno a ľudia už aj pomaly zabudli, že sa cez víkend vôbec hráva. Navyše, každú sezónu pribúda v našom futbale nový problém: či už je to korupcia, nezmyselný hrací systém najvyššej súťaže, vandalizmus na štadiónoch alebo škandály, ktoré doteraz zostali nevyriešené. Podľa názoru ľudí je vinník iba jeden: František Laurinec. Práve kvôli nemu stratil slovenský futbal dôveru. Teraz po neúspešnej kvalifikácii na EURO 2008 je ostro sledovaným mužom. Bohužiaľ, v negatívnom zmysle.

On si však svoje vysoké miestečko stále drží a bude si ho držať až do roku 2010. Potom sa skončí obdobie, na ktoré ho zvolil výkonný výbor. Pán Laurinec je však hrdý na to, že s problémami v našom futbale zápasí. Aspoň to tvrdí (my to však zatiaľ nevidíme). A zadarmo. Sám si totiž zrušil svoj plat prezidenta zväzu. Na čo tam teda zostáva? To je otázne. Netreba však zabudnúť, že chce kandidovať do Výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA). Už raz kandidoval. A chýbali mu len dva hlasy. Dva hlasy, ktoré mohli opäť vrátiť dôveru k nášmu futbalu. Takže možno aj preto z funkcie prezidenta neodstúpi. Inak by sa totiž do "európskeho futbalového parlamentu" nedostal.

Ľubomír Macek, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

ANKETAMal by po ôsmich rokoch vo funkcii prezidenta Slovenského futbalového zväzu František Laurinec odstúpiť? - Nie 30 (3%) - Áno 945 (97%) Hlasovalo 975 ľudí, aj vy
01 - Modified: 2005-06-13 11:13:22 - Feat.: 0 - Title: Mikloškove ospravedlnenie Maďarom v Maďarsku nezarezonovalo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 00:59