StoryEditor

Peniaze zarobia aj samy

14.01.2008, 23:00

Azda každý človek si už niekedy v živote položil otázku, čo mám robiť, aby som už v nikdy nemusel vstávať do práce. Pri malej obmene tejto otázky sa dá ľahko odpovedať. Koľko a do čoho investovať, aby bol človek zabezpečený do konca života. Všetko závisí od toho, koľko peňazí potrebuje mesačne na zabezpečenie všetkých svojich potrieb. Niekomu stačí 8-tisíc, inému nepokryje všetky výdavky ani suma blížiaca sa k sto tisícom.
Ak má človek na začiatku pevné nervy, dobré informácie, a najmä veľa peňazí, je reálne, že sa už v pomerne mladom veku stane rentierom. Ak by napríklad investoval 20 miliónov korún a bude mu postačovať 5-percentný výnos ročne na pokrytie všetkých požiadaviek, môže pokojne dať výpoveď a žiť z investovaných peňazí, ktoré na neho budú zarábať.
Ak má však viac peňazí, napríklad 50 miliónov, a získa ročne 4-percentá, je to už veľmi dobrá suma na život. Veď komu by nestačili dva milióny korún ročne. Stať sa rentierom teda vôbec nie je zložité, stačí mať dosť peňazí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:55