StoryEditor

Vladimir Putin sa stretne s predsedom Parlamentného zhromaždenia

29.05.2006, 10:58
Autor:
SITASITA

Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok stretne s predsedom Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE). René van der Linden pri príležitosti nastávajúceho predsedníctva Moskvy v RE uviedol, že táto funkcia v organizácii, ktorá bdie nad držiavaním ľudských práv, poskytne Rusku príležitosť dokázať, že je rovnoprávnym členom demokratickej Európy. "Teraz musí Moskva ukázať, že vie aktívne prispievať do budovania demokratickej Európy, čoho súčasťou je aj mierové riešenie konfliktov na našom kontinente," povedal Van der Linden.
46-členná RE je prvou paneurópskou organizáciou, ktorej bude Rusko predsedať. Moskva sa bude pravdepodobne snažiť využiť svoje predsedníctvo na upokojenie kritiky, ktorej čelí zo strany RE od čias, keď vstúpila do organizácie pred 10 rokmi. RE a Európsky súd pre ľudské práva kritizujú Moskvu za porušovanie ľudských práv v Čečensku, zneužívanie policajných jednotiek ako aj potláčanie slobody tlače a sociálne, náboženské a menšinové práva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 01:21