Porsche BoxterTASR/AP, Ilustračná snímka
StoryEditor

Nevšimla som si, že ide tak rýchlo. 79-ročnej babičke namerali 238 kilometrov za hodinu

23.07.2017, 09:14
Autor:
ČTKČTK

Sedemdesiatdeväťročná Belgičanka takmer dvojnásobne prekročila maximálnu povolenú rýchlosť, keď sa vydala na vychádzku vo svojom Porsche.

Na úseku, kde je povolené ísť rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu, policajný radar nameral 238 kilometrov za hodinu. Súd ženu napriek tomu potrestal pomerne mierne, poznamenal denník La Derniere Heure.

Seniorka z mesta La Louviere s rokom narodenia 1937 bude musieť podľa aktuálneho rozhodnutia súdu zaplatiť pokutu 1200 eur a na tri mesiace príde o vodičské oprávnenie. Hrozila jej pritom pokuta 4000 eur a zákaz šoférovania na päť rokov.

Policajtom žena po tom, čo ju vlani v júni zastavili na diaľnici medzi Charleroi a Namur kvôli rýchlej jazde, vysvetlila, že sa na jazdu svojím Porsche Boxter GTS vydala preto, že nemohla zaspať, a chcela sa tak nadýchať čerstvého vzduchu.

Podľa právneho zástupcu seniorky ale žena nemá vo zvyku si spánok navodzovať divokou jazdou. Povolenú rýchlosť podľa neho prekročila prvýkrát v živote. "Je to Porsche, viete. Nevšimla si, že ide tak rýchlo," uviedol.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 21:10