StoryEditor

Tesla zrejme šetrila tam, kde nemala. V jej modeloch sa lámu pedále

30.06.2017, 16:00
Jeden z hlavných výrobcov elektromobilov, Tesla, čelí vážnemu problému. V jej známych modeloch sa lámu "plynové" pedále.

Elektromobily si razia cestu a sú čoraz viac obľúbené. Platí to hlavne pre hlavného predstaviteľa elektromobility – Teslu. Tá začala medzi prvými produkovať autá čisto s elektrickým pohonom a jej dizajn je, povedzme, špecifický. No aj napriek tomu, že ide o pomerne drahé autá, nájdeme v nich "lacné" riešenia.

Či chcela Tesla ušetriť pár eur, alebo to bol dôvod pre zníženie váhy, jedno je isté – toto im nevyšlo. Reč je o plastových „plynových“ pedáloch, lepšie povedané akcelerátoroch.

Že to nebolo dobré riešenie, osadiť pedál výhradne z plastu, zistil nejeden majiteľ elektromobilu tejto značky. Problém sa týka hlavne starších kusov Modelu S. Ako informuje užívateľ s prezívkou „Benjiejr“ na fóre Tesla Motors Club, pri zrýchlení sa jeho plynový pedál zlomil.

Zobral som kamaráta a jeho synovca na jazdu s Teslou, pretože ich bavia zaujímavé autá a chceli sa dozvedieť viac. Išli sme po diaľnici, kde som ukázal funkciu autopilota a boli ohromení. Potom som odbočil na okresnú cestu a chcel som predviesť zrýchlenie auta,“ napísal Benjiejr. Jeho prvý štart prebehol v poriadku, druhý bez Launch Mode však nie.

„Chcel som vyštartovať znova, teraz klasicky len proste šliapnuť na pedál, ako to robím najčastejšie. Keď som tak spravil, pedál plynu sa zlomil, zaplo sa brzdenie a rýchlo sme zastavili na krajnici. Bol som v šoku, nikdy som nič také nevidel,“ doplnil Benjiejr.

Pedál sa ulomil pri zarážke, ktorá vymedzuje dráhu pedálu, tesne pred čapom, ktorým je samotný pedál pripevnený.

Ďalšie prípady

teslamotorsclub.com

​Nie je sám, na podobné prípady upozorňovali už pred časom viacerí majitelia. Podľa nich je chyba v konštrukcii daného dielu. Brzdový pedál je v kombinácii s kovom, plynový ale nie.

Vraj Tesla šetrila tam, kde nemala. Užívateľ Benjiejr poslal sťažnosť aj k NHTSA, zaoberajúcej sa potencionálne nebezpečnými chybami v dizajne automobilových súčiastok.

Podľa slov poškodeného, jeho zámerom nie je spoločnosti Tesla uškodiť. Chce len poukázať na chybu a bol by nerád, keby sa niekomu niečo stalo. Ak sa pochybenie automobilky potvrdí, bude nasledovať zvolávacia akcia, s nutnou opravou či výmenou tohto pedálu.

Zatiaľ neostáva nič iné, než čakať na vyjadrenie Tesly, alebo NHTSA.

01 - Modified: 2024-04-28 15:49:21 - Feat.: - Title: Rozvoj Tesly je "úspešným príkladom" čínsko-americkej spolupráce, tvrdí Li Čchiang 02 - Modified: 2024-04-28 13:37:42 - Feat.: - Title: Záhady Wall Street: Zlé výsledky odmeňované rastom akcií 03 - Modified: 2024-04-26 14:19:41 - Feat.: - Title: Regulátori v USA vyšetrujú úpravu asistenčného systému pri vozidlách Tesla 04 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Otázky, ktoré musia zvládať začiatočníci v autoškole. Pri niektorých zaváhajú i „profíci“ 05 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
28. apríl 2024 18:02