StoryEditor

Ako v Dubaji. Slovenská polícia dostala Lamborghini

01.04.2014, 00:00
Autor:
dpidpi
Naša polícia sa stane po Dubaji a Taliansku tretím policajným zborom na svete, kde bude aktívne operovať tento taliansky superšport.

„Kvalitné diaľnice, hustá sieť ciest prvej triedy či pomerne vysoký pomer rýchlych áut na slovenských cestách donútil Policajný zbor Slovenskej republiky k tomuto kroku“, komentoval udalosť pre HN zamestnanec Ministerstva vnútra, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa dokumentov, ktoré sú dostupné na internete sa presne 29. februára tohto roku rozhodlo o zakúpení nového superauta do našej policajnej flotily. „Ide o typ talianskeho športového vozidla, konkrétne Lamborghini Murciélago“, potvrdil pre HN člen špecializovaného policajného útvaru, ktorý je známy ako Kobra. Auto je už vo farbách slovenskej polície a od 31. marca aj aktívne v službe. Teda ho už môžete stretnúť na našich cestách.

Vozidlo má zastupovať všetky bežné úkony policajného auta, no bude určené najmä k stíhacím jazdám na diaľnici medzi Banskou Bystricou a Košicami alebo v diaľničných tuneloch okolo Žiliny. „Ide o miesta s najvyšším počtom dopravných priestupkov, ktoré súvisia s rýchlou jazdou“, potvrdil hovorca Policajného zboru. Na otázku, koľko auto stálo a aká špeciálna technika je v ňom zabudovaná nám odmietli konkrétne odpovedať. „Na zaznamenanie rýchlosti sa používa radar a špeciálna kamera“.

Prvé slovenské superšportové policajné auto bude operovať najmä na diaľnici medzi Banskou Bystricou a Košicami

Bude to skvelá reklama 

Lamborghini Murciélago nie je však novým autom z dieľne talianskeho výrobcu. Vyrábal sa do roku 2010, kde ho následne nahradil model Aventador. Cena Murciélaga ale môže byť na úrovni 150 tisíc euro. No treba k cene vozidla prirátať aj špeciálny radar v hodnote približne 60 tisíc eur, ktorý nie je vidieť, či kameru so systémom, ktorý dokáže zachytávať aj tváre vodičov a odčítavať im z pier po nameraní rýchlosti. Celková cena tak môže byť, kvôli technike podľa odhadov HN, aj takmer 300 tisíc eur. 

Policajný špeciál je unikátom na pomery slovenskej polície. Mal by však plniť aj reklamu nášmu Policajnému zboru. Navyše sa Slovensko stane treťou krajinou na svete, kde na cestách stretnete Lamborghini vo farbách polície. Zaradíme sa tak k Taliansku či dokonca Dubaju. Auto navyše svojimi špecifikáciami patrí k najrýchlejším na svete. Z nula na sto kilometrov za hodinu akceleruje za tri sekundy a maximálna rýchlosť je obmedzená na 342 kilometrov za hodinu. 

Nemali by sa tak opakovať incidenty z minulosti, kde niektorí vodiči a najmä motorkári, jednoducho utiekli. Auto pribudne k skúseným vodičom zo slovenskej kobry. Minister vnútra naviac udelil špeciálnu výnimku a policajtom z Lamborghini dovolil pokupovať aj svojich kolegov. 

Zdroj: želáme vám krásny 1.apríl 

Snímka: cypodesign.sk

01 - Modified: 2006-03-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pravica a ľavica v politickom cykle
01 - Modified: 2024-04-10 16:06:16 - Feat.: - Title: Diaľnica na Ukrajinu má osem variant, oznámil Ráž. Rezort o redukcii nechce ani diskutovať 02 - Modified: 2024-03-22 14:45:53 - Feat.: - Title: Na diaľnici D2 v smere do Česka bude počas víkendu dopravné obmedzenie 03 - Modified: 2024-03-21 17:42:55 - Feat.: - Title: Sklz v strede Slovenska. Na diaľnici už teraz mali byť autá, šéf Doprastavu pre HN prezradil reálny dátum 04 - Modified: 2024-03-20 12:23:47 - Feat.: - Title: Zmena rýchlosti aj na našich diaľniciach? Kontroverzný návrh u susedov pretlačili 05 - Modified: 2024-03-17 10:15:29 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Do obeda je uzavretá diaľnica D1 od križovatky Bernolákovo po Bratislavu
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 13:00