StoryEditor

Dráma na trati. Český pretekár prežil hrôzostrašnú nehodu

25.08.2014, 05:48
Autor:
stlstl

Motoristickou udalosťou tohto víkendu bol nepochybne Blancpain GT Series na Slovakia Ringu. Hneď kvalifikačné preteky priniesli drámu na trati. V prvom kole, v nájazde na prvý horizont Tomáš Enge, ktorý tvorí dvojicu so Štefanom Rosinom na Lamborghini Gallardo, kolidoval s Mercedesom SLS Stefa Dusseldropa.

Potom sa odrazil od jedného zo súperov a vletel do zvodidiel. Tie ho vymrštili do vzduchu, Enge spravil tri saltá, aby nakoniec pristál zadnou časťou na zvodidlách. Nehoda si vyžiadala červenú vlajku. Tomáš Enge našťastie vyšiel z hrôzostrašného incidentu bez zranenia.

"Tomáš je po havárii v pohode, má však boľavé telo, pomliaždeniny a odreniny," povedal pre TASR po návrate z lekárskeho centra Slovák Štefan Rosina, ktorý mal práve s Engem absolvovať preteky. 

"Tomáša som mal v hodinových pretekoch vystriedať po 25-30 minútach a dokončiť ich. Po havárii sa však pre nás preteky skončili, aj auto je značne poškodené," povedal Rosina. "Smola sa na mňa neprestala lepiť. Na Slovakia Ringu som v minulých rokoch raz nie mojou vinou havaroval, inokedy som mal defekt, či technickú poruchu", dodal Rosina.

 

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk

01 - Modified: 2006-09-27 05:03:33 - Feat.: 0 - Title: Začína sa boj o krajské mestá
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
17. apríl 2024 00:00