StoryEditor

Mercedes verný svojej bezpečnosti

13.01.2008, 23:00

Luxusný model strednej kategórie Mercedes-Benz triedy C dosiahol v nárazových testoch Euro-NCAP päť hviezdičiek. Dostal dokonca najvyššie možné bodové hodnotenie dosiahnuté v histórii šandardizovaných nárazových testov a potvrdili tak, že patrí k najbezpečnejším automobilom na svete.
Dobre chránená posádka
Nová limuzína a kombi majú bezpečnostnú koncepciu prispôsobenú skutočnému priebehu nehôd. Sériovo sú vybavené siedmimi airbagmi, napínačmi pásov s obmedzovaním napínacej sily a opierkami hláv, ktoré reagujú na zrážku. Karosériu majú uspôsobenú tak, aby sa sila nárazu pri frontálnej kolízii plošne rozložila do štyroch navzájom nezávislých úrovní. Takmer sedemdesiat percent všetkých plechov hrubej konštrukcie karosérie limuzíny je vyrobených z modernej, vysoko pevnej, legovanej ocele, ktorá pri minimálnej hmotnosti ponúka najväčšiu možnú mieru bezpečia. Štvorvrstvové B-stĺpiky a bočné pozdĺžne nosníky pri náraze zboku absorbujú väčšinu energie a rozvetvia ju do štruktúry karosérie. Obsahujú ultrapevnú oceľ tvárnenú za tepla.
Aktívna bezpečnosť
Vývoj bezpečnosti Mercedesu C, rovnako ako pri iných vozidlách tejto značky, sledoval najmä predchádzanie nehodám a preventívnu ochranu cestujúcich. Sériové systémy typu ESP® či asistent brzdenia podporujú jeho vodiča v kritických momentoch a pomáhajú mu tak zvládať nebezpečné situácie. Štatistiky nehôd potvrdzujú, že výrazne znižujú počet závažných dopravných nehôd spôsobených šmykom či narazením do vozidla idúceho vpredu. Brzdový asistent navyše pomáha predchádzať zrážkam. Na želanie disponuje Mercedes C ako jediný v tejto triede preventívnu ochranou cestujúcich PRE-SAFE®. Toto zariadenie využíva čas medzi rozpoznaním hroziacej nehody a možnou zrážkou na vykonanie opatrení, ktoré znižujú až o štyridsať percent záťaž, vyvíjanú počas nehody na cestujúcich.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 05:04