StoryEditor

Ďalšie hviezdičky za bezpečnosť

19.11.2006, 23:00

Krátko po svetovej premiére na British International Motor Show v Londýne sa stal Opel Corsa jedným z top-modelov vo svojej triede z hľadiska bezpečnosti. Nezávislá organizácia Euro NCAP ocenila Corsu maximálnym počtom piatich hviezdičiek za bezpečnosť posádky. Skvelý výsledok Corsy v náročnom testovacom programe rámcujú aj tri hviezdičky za ochranu spolucestujúcich detí a chodcov.
Integrovaný bezpečnostný systém novej Corsy stavia na desaťročiach výskumu a vývoja konštruktérov venujúcich sa bezpečnosti v Rüsselsheime. Všetky relevantné aktívne a pasívne bezpečnostné systémy, ktoré pomáhajú znižovať nebezpečenstvo počas jazdy alebo pri skutočných nehodách, označuje automobilka Opel pojmom SAFETEC.
Na hodnotenie ochrany posádky vykonáva Euro NCAP tri rôzne nárazové skúšky: čelný náraz v rýchlosti 64 km/h so 40-percentným prekrytím do pevnej deformovateľnej prekážky; bočný náraz v rýchlosti 50 km/h do pohybujúceho sa deformovateľného objektu (simulácia prichádzajúceho vozidla) a bočný náraz v rýchlosti 29 km/h do stĺpa.
Aj nový Ford S-MAX vystúpil na vrchol vo svojej triede, keď dosiahol hodnotenie päť hviezdičiek podľa testovacieho protokolu Euro NCAP, čo je najviac v tejto kategórii. Spolu s najnovším modelom Focus teraz Ford ponúka dve vozidlá, ktoré dosiahli najvyššie hodnotenie piatich hviezdičiek podľa Euro NCAP. Ford S-MAX je vybavený úplne novým systémom na podporu vodiča, ako je napríklad adaptívny tempomat (ACC) s upozornením na vozidlo vpredu (FA), systém zmiernenia kolízie brzdením (CMbB) a nový systém aktívneho zavesenia kolies s neustále riadeným tlmením. Nový Ford S-MAX sa montuje výhradne v belgickom závode v Genku. Jeho výroba sa začala spolu s novým Fordom Galaxy v apríli 2006.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 11:03