StoryEditor

Tragická nehoda pri Banskej Štiavnici. Auto šoféroval len 15-ročný chlapec

25.07.2017, 12:01
Iba 15-ročný mladík šoféroval vozidlo, v ktorom sa okrem neho viezli aj dve jeho staršie sestry. Jedna z nich nehodu neprežila.

Ako informuje Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke, počas noci na dnes došlo medzi Banskou Štiavnicou a obcou Vyhne k tragickej nehode.

Za volantom automobilu Fiat Stilo pritom sedel len 15 ročný chlapec. Ten kvôli vysokej rýchlosti na mokrej ceste stratil kontrolu nad vozidlom a v zákrute došlo k následnému nárazu do stromu. 

„Vozidlo v rotácii zišlo cez protismernú časť mimo cestu vľavo, kde ľavou bočnou stranou v oblasti zadných dverí narazilo do stromu,“ povedala pre Aktuality.sk policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Okrem mladíka sa v aute na zadných sedadlách nachádzali aj dve ďalšie osoby a to jeho sestry vo veku 17 a 18 rokov. Pri nehode prišla o život mladšia z nich.

Auto po silnom náraze zostalo úplne zdevastované, staršia sestra leží s ťažkými zraneniami v nemocnici. Vodič sa však vážnejšie nezranil, alkohol u neho zistený nebol.

Polícia SR

Polícia už v súvislosti s tragédiou začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Vzhľadom na to bolo voči 15-ročnému chlapcovi vznesené obvinenie.

​Dopravná nehoda ako aj jej okolnosti sú v štádiu vyšetrovania.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 05:50